Marcus Boman photography

Jenny Carlstedt

                                                                                    

 

 

Ahvenanmaalainen mezzosopraano Jenny Carlstedt opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Guildhall School of Music and Drama'ssa. 

 

2015 hän teki ylistetyn USA:n debyyttinsä Esa-Pekka Salosen johtaman Chicagon sinfoniaorkesterin solistina Debussyn Pelléas et Mélisande -oopperan Mélisandena tämä roolin hän lauloi ensimmäistä kertaa edellisenä Syksynä Suomen kansallisoopperassa. 

Hän lauloi myös Mozartin Idamanten roolin Stuttgartin kansainvälisten musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Bach-Akademy Stuttgartin kanssa.

Tammikuussa 2016 julkaistiin uusi levy (Ondine) Zemlinskyn lauluista John Storgårdsin johtaman Lapin kamariorkesterin kanssa. Levy sai kansainvälisesti erinomaiset arviot.

 

Vuosina 2002-2016 Jenny oli kiinnitettynä Frankfurt am Mainin oopperan solistikuntaan, jossa hän lauloi lukuisissa produktioissa, kartuttaen yli 50 roolin repertoarin. Ennen kaikkea hän teki itsensä tunnetuksi Mozart laulajana ja hän lauloi keskeiset mezzoroolit. Sesto/Annio  (Clemenza di Tito), Idamante (Idomeneo), Dorabella (Cosi fan tutte), Cherubino (Figaron häät). Viime vuosina hän on ottanut ohjelmistoonsa suuria lyyrisiä rooleja kuten Octavian (Ruusuritari), Komponist (Ariadne auf Naxos), Mélisande, Lazuli (L'etoile), The Muse/Nicklausse (Hoffmann), Wellgunde (Wagner Ring, josta löytyy myös CD/DVD Oehms Classic), Teseo (Händel), Erica (Barber) sekä Ketun rooli Janácekin Ovelassa ketussa. 2017 hän lauloi päärooli Tapio Tuomelan kantaesityoopperassa "neljäntienristeys" Oulussa.

 Samaan aikaan hän on vieraillut Euroopan eri oopperataloissa mm. Glyndebourne Touring oopperassa, Suomen Kansallisoopperassa, Antwerpenissä, Theater an der Wienissä, Baselissa, Kööpenhaminassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Wiener Festspielessä.Jenny on myös kysytty solisti aina vanhasta musiikista (Bach Collegium Stuttgart) moderniin (Ensamble Modern) saakka.

 

Useiden ulkomaanvuosien jälkeen Jenny palaa kotiseudulleen Ahvenanmaalle ja jatkaa uraansa freelance-laulajana pohjoismaiden ja Euroopan musiikkielämässä. Tuleviin konsertteihin kuuluu mm. Verdin Requiem Kölnissä, A Sallisen "5 Naiskuvaa" Kaartin Soittokunta, Il Canto Sospeso Peter Rundelin johdolla SWR Orchestra (Freiburg/BerlinFestspiele) Hr-Orkesteri Frankfurtissa, solisti RSO:n kanssa Leonard Slatskin Johdolla, Neu Jahr Konzert mit Malmö Symfonie Orchester Suzuki (Suomen Kansallisooppera) ja Erika Barberin Vanessa ( Oper Frankfurt.) ja debuutti Wellgunde Rheingold in Staatsoper Hamburg. Polissena  Händelin Radamisto, Komponist Ariadne auf Naxos (Suomen Kansallisooppera)